Našim cieľom je priniesť logopedické hry s hláskami Š a R k Vám domov: či už za stôl alebo do cestovnej tašky tak, aby sa hry stali Vašim spoločníkom. S deťmi sa takto hravou formou môžete učiť upevňovať alebo vyvodzovať hlásku „R“ a „Š“. Hra je určená deťom od 4 rokov.

Hra je zostavená ako hra spoločenská, ideálne pre 3-5 hráčov, ktorú môžu používať rodičia s deťmi alebo odborníci pri práci s deťmi s rečovými ťažkosťami s krásnymi ilustráciami.

Pozostáva z 31 kariet s množstvom obrázkov, ktoré sú rozmiestnené v rôznych veľkostiach po ploche a tak pri hre okrem rečových schopností dieťa rozvíja postreh, pamäť a pozornosť. V hre nájdete i info leták s podnetnými cvičeniami na prácu s jednotlivcom či malej skupine.

.. výnimočná, zábavná a vzdelávacia je Lada hľadá R a Š …a nielen to

Upevňuje vzťah rodič dieťa  a prináša to príjemné chvíle do inak monotónnej činnosti spojenej s učením sa vyvodzovania hlásky.

Hru zostavila logopedička Zuzka, ktorá vychádzala jednak z teoretických vedomostí z oblasti rozvoja reči, no hlavne z praxe s deťmi, s ktorými pravidelne pracuje.

Obrázky na oboch Ladách pre nás zachytila Mgr. art. Dáša Klapitová a sú obojstranné.

článok: Mgr. Katarína Melová, foto: Roderik Kučavík